Lystfiskeri

Tag fiskestængerne med på ferie og oplev de mange muligheder for lystfiskeri nær Søndervig. Her kan I fiske fra molen, direkte fra kysten, besøge en put & take-sø, hvis I foretrækker det. Uanset hvor I pakker jeres fiskegrej ud, venter der jer gode oplevelser.

Lystfiskeri

Fiskeri for hele familien

Hele familien kan være med til at fiske – tag en madkurv med, og medbring evt. spil, malebøger eller andet til de små, hvis de har en alder, hvor ventetiden på at få bid kan føles lang.

Ombord på en fiskekutter

Hop med ombord på en fiskekutter og oplev miljøet i og omkring fjorden. Bl.a. i Bork Havn finder I fiskekuttere, der tilbyder fisketure for hele familien.

Det rette grej

På fisketuren er det rette udstyr og madding helt afgørende. Hvis I mangler grej til fiskekassen, en fiskestang eller noget helt tredje kan I finde det i Søndervig.

Tag på fisketur

Masser af gode fiskepladser
Enhver lystfisker ved at fisk ikke bare er fisk – I har måske en klar idé om, hvad I gerne vil have med jer hjem. Heldigvis er der mange gode fiskepladser, både ved Søndervig, og hvis I kører lidt længere væk.

Put & take
Hvis I sætter kurs mod en put & take-sø, er der garanti for at både små og store i familien kan være med. Ofte vil det være regnbueørreder, der gemmer sig i søerne, og det er en stor oplevelse for de små at være med til at hive sådan en i land. I må gerne bruge små blik og spinnere.

Makrel – og molefiskeri
Molefiskeri giver gode muligheder for at fange gode spisefisk. Hvis I gerne vil fange fladfisk og torsk, har I gode chancer ved brug af perler og spinnerblade, da disse typer fisk er nysgerrige og ofte jager ved hjælp af deres synssans. Almindeligvis kommer makrellerne eksempelvis ind til molerne i Hvide Sande i juli måned, men det kan ske tidligere. For at fange de livlige makreller, bruges almindeligvis et særligt makrelforfang.

Sild til forår og efterår
Holder I ferie i Søndervig i foråret, kan i roligt sætte kurs mod Hvide Sande for at opleve det fantastiske sildefiskeri. I kan fange sild fra marts til juni, og igen til efteråret og ofte frem til jul. Sildene står i store stimer og venter på at kunne trække igennem slusen – og derfor er det nemt fiskeri, som blot kræver sildeforfang.

Gode fangster i fjorden
Tag en tur til Ringkøbing Fjord, hvor I finder helt særlige fiskeoplevelser i vådområder, der er ofte er omkranset af siv. Her er gode chancer for at få alt fra gedder, aborrer og en masse andre saltvandsfisk og ferskvandsfisk på krogen. Det skyldes afvandingforholdene ved sluserne i Hvide Sande, hvor der mod syd og nord findes ferskvand.

Surfcast – nyt fiskeri, der kræver styrke
En ny type fiskeri, der bliver mere og mere populært, er surfcasting, hvor der fiskes direkte fra kysten. Det karakteristiske ved surfcastfiskeri er kraftige og lange stænger med store 100-400 gram kastevægte. Der findes forfang specielt udviklet til denne type fiskeri, og når det mestres, er der mulighed for at fange mange forskellige slags fisk.