Naturkraft – lad sanserne gå på opdagelse

Besøg Naturkraft-parken og lad jeres sanser gå på opdagelse. Prøv at stikke hovedet ind i en Vesterhavsstorm og mærk hvilke stærke kræfter, der er på spil. Tag på en ekspedition rundt i parken fyldt med leg og eventyr.

Naturkraft

En unik bygning

Oplev den magiske stemning i en bygning, der mest minder om et telt. Den helt særlige hovedbygning er dækket af en folie, som lader grænserne mellem ude og inde flyde sammen. Herinde finder I forskellige udstillinger, alle med fokus på naturen.

Gå på opdagelse

I Naturkraft handler det om at slippe jordforbindelsen og lade nysgerrigheden råde. Læg jer ned på sumpnettet og sæt de hjemmebyggede både i vandet. Prøv talerøret og se, om I kan forskrække de andre gæster i den anden ende af røret. Forsøg at komme tørskoet over vandløbet.

Vind-teater i den fri luft

På scenen i Naturkraft kan I se forestillingen Vindrose, der har vind som omdrejningspunkt. Se hvad der sker, når en vindsamler rejser rundt i et mobilt vindlaboratorium og indsamler vind fra hele verden.

Naturkraft: sæt fantasien i gang

Leg, fantasi og læring
Gå på opdagelse i naturens fascinerende univers, og prøv kræfter med lege og aktiviteter, der sætter rugbrødsmotoren på arbejde. Med frisk luft som fast følgesvend, kan I udforske parken, og lade sanserne indtage parken, der med garanti vil give jer ny viden med hjem.

Parken
I bestemmer selv retningen og tempoet. Måske har I lyst til at prøve kræfter med den store svævebane først, eller I vil opleve fyrreskoven og høre parkens formidlere fortælle om, hvordan skoven blev etableret – og hvilke udfordringer de store fyrretræer har måttet overkomme. Og nu hvor I har nysgerrigheden fremme, kan I også høre om syv andre naturtyper og udforske alt fra den smukke vestjyske hede til klitter med marehalm.

Kom indenfor
I Naturkraft er det også muligt at komme indenfor og se flotte udstillinger om naturens kræfter, nærmere bestemt er der hele tre kupler med hver sin fascinerende udstilling. Gå rundt i kuplerne og lad jer overraske. Selvom I befinder jer indenfor, kan I alligevel høre regnens kraftige trommen – takket være den specielle folie som hovedbygningen består af. I kan også se det omkringliggende landskab, og mærke nærheden til naturen udenfor.

Aha-oplevelser for store og små
I Naturkraft kan hele familien lege sig til en større bevidsthed om natur, bæredygtighed og klima gennem mange forskellige aktiviteter, der hver især fortæller en historie. Dyk ned i naturens hemmeligheder og glæd jer til at være nysgerrige sammen med familien.