Thyborøn

Den charmerende fiskerby har mange seværdigheder, og her kan hele familien sagtens tilbringe en dag fyldt med spændende oplevelser. I kan blandt andet blive klogere på alt det, der sker under havets overflade på Jyllandsakvariet eller på Kystcentret, besøge et vaskeægte sneglehus eller tage på sælsafari.

Oplev Thyborøn

Jyllandsakvariet

Tør I holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet eller stryge en rokke over ryggen? Brug sanserne til at lære de herlige havdyr at kende i Jyllandsakvariet.

Kystcentret Thyborøn

Leg med naturkræfterne i Kystcentret og mærk Vesterhavets meterhøje bølger og farlige understrøm på egen krop. En tur på stranden bliver aldrig det samme igen.

Besøg et sneglehus

Oplev et unikt hus, pyntet med tusindvis af muslingeskaller og sneglehuse. Indenfor finder I en fascinerende udstilling af spændende havfund samt en butik og café.

Fiskeauktioner

Deltag i en af de legendariske fiskeauktioner i Thyborøn sammen med familien, og få friskfanget med hjem til aftensmaden. Der afholdes auktioner på onsdage i juli og august.

Sælsafari

Kom helt tæt på de nysgerrige sæler på sælsafari i Limfjorden. Sæler svømmer ofte ud til båden, så der er gode muligheder for at få en stor naturoplevelse.

Thyborøn

En verden af vand
Thyborøn bærer tydeligt præg af, at byen ligger ved kysten – her finder I en perlerække af oplevelser, der alle tager udgangspunkt i havet.

Jyllandsakvariet
Hold en krabbe i hånden, klap en haj på hovedet eller stryg en rokke over ryggen … I Jyllandsakvariets rørebassiner er kan I bruge sanserne til at lære de herlige havdyr at kende. Giv også en hånd med ved de ugentlige fodringer, find rav på den indendørs ravstrand, og vær kreativ sammen med familien i strandværkstedet.

Kystcentret Thyborøn
Leg med naturkræfterne i Kystcentret og mærk Vesterhavets meterhøje bølger og farlige understrøm på egen krop. I Kystcentret bliver både krop og hjerne udfordret, og I får en særlig forståelse for naturens små og store sammenhænge. En tur på stranden bliver aldrig det samme igen.

Historien om sneglehuset
Historien bag det eventyrlige sneglehus i Thyborøn begyndte tilbage i 1949, hvor den tidligere gårdejer Alfred Nielsen købte en grund i Thyborøn. Her lovede han sin hustru et helt særligt hus, som rejsende fra nær og fjern for at se. 25 år senere stod et helt unikt hus, pyntet med tusindvis af muslingeskaller og sneglehuse, færdigt. I dag danner huset ramme om både en udstilling af spændende havfund, en butik og café. Jeg vil gerne tilføje sneglehuse for at vi har en kobling til overskriften.

Fiskeauktioner
I fiskerbyen Thyborøn har der i generationer været holdt fiskeauktioner for virksomheder, der køber frisk fisk ind til produktion, spisesteder osv. Som turist kan det være både sjovt og interessant at opleve auktionsmesteren styre slagets gang – fordi det kan være helt umuligt at gennemskue, hvad der foregår. Der afholdes også fiskeauktioner for private, hvor I kan byde på familievenlige indpakninger af fisk, frem for hele kasser. Auktionerne er sædvanligvis på onsdage i juli og august.

Sælsafari
Kom helt tæt på de nysgerrige sæler på sælsafari i Limfjorden. Sælerne svømmer ofte ud til båden, så der er gode muligheder for at få en stor naturoplevelse. Undervejs fortæller jeres guide om sælerne og det rige dyreliv i Limfjorden. Der er gode chancer for, at I møder den store gråsæl, som er Danmarks største rovdyr. Hannen kan veje helt op til 300 kg!