Vilde vidunderlige Vesterhav

En tur på stranden med bare tæer og fornemmelsen af frisk havluft i næseborene kan få både store og små til at glemme tid og sted. Om sommeren kan I bygge sandslotte, finde strandskaller og spise is, mens vinterens Vesterhav farver kinderne røde og leger med frisuren. Uanset årstiden er Vesterhavet et besøg værd for hele familien.

Vesterhavet

Skønne badedage

Træk i badetøjet og hop i det forfriskende Vesterhav – en dukkert i Vesterhavet giver fornyet energi og velvære til hele kroppen. Nyd Vesterhavet en varm sommerdag eller det kolde gys en vinterdag.

Drageflyvning

Tag et godt tilløb og se hvordan dragen suser af sted; vinden ved Vesterhavet er som skabt til drageflyvning. I august bliver der afholdt mini-dragefestival i Søndervig.

Jagten på de gyldne klumper

Mellem strandskaller og tang kan I måske være heldige at spotte små fine klumper rav – en helt perfekt souvenir. Få gode fif til jeres ravjagt på ravsafari, der afholdes i foråret og efteråret.

Lokalhistorie i strandkanten

Fire kilometer nord for Søndervig Strand kan I se bunkere tilbage fra 2. Verdenskrig. Bunkerne var en del af Atlantvolden, der aldrig blev færdigbygget. Et besøg værd både for historisk interesserede voksne og nysgerrige børn.

Oplevelser ved Vesterhavet

Vesterhavet har det hele
Vestkysten er generator for mange skønne oplevelser, der tager udgangspunkt i strand og vand. Når I er på ferie i Søndervig, har I gode muligheder for at tage del i det hele – mærk historiens vingesus i bunkerne i Houvig, tag på ravsafari eller en tur langs stranden på hesteryg. I kan naturligvis også bare nyde det rene badevand, og den dejlige strand. Igen i år er det blå flag, der garanterer høj vandkvalitet, hejst ved Søndervig strand.

En dejlig dukkert
Tag en svømmetur i Vesterhavets velgørende saltvand. Ved stranden i Søndervig vejrer det blå flag, som er en international miljømærkning, der afspejler høj vandkvalitet, badesikkerhed og miljøhensyn – her er I altså både garanteret rent badevand og en sikker badeoplevelse. Langs Vestkysten vil I møde livreddere, der holder et skarpt øje med de badende og giver god råd til at bade sikkert.

Nordens guld
Langs vestkysten er der chance for at finde nordens guld; små gyldne klumper af harpiks, der har ligget i havet i millioner af år. Begiv jer ud på egen hånd og se, om I er så heldige at finde rav, der ofte ligger sammen med træstykker, tang og skaller, som skyller op på stranden. I kan også deltage i ravsafari, der arrangeres i foråret og efteråret.

Flyv med drage
Tag drager med til Vesterhavet og lad familien dyste i dragerød – hvem flyver højst og længst? Et er sikkert, vinden ved Vesterhavet giver jeres drager de bedste betingelser. I august kan I deltage i mini-dragefestival i Søndervig, hvor nybegyndere og øvede mødes for at flyve sammen. Her er også en workshop, hvor I kan bygge jeres egne drager.

Bunkerne i Houvig
Tag forbi og se Houvig-fæstningen ved Søndervig, der var en del af tyskernes Atlantvold under 2. Verdenskrig. De gamle bunkere er et besøg værd, og på samme tid et stykke lokal – og verdenshistorie. Der afholdes guidede bunkerture for interesserede.

Segways
Fra lokalhistorie til fuld fart på; i Søndervig finder I segways der er perfekte til en udfordrende og sjov tur langs Vesterhavet. Efter et par ture på øvelsesbanen kan I sætte kurs mod stranden, og finde ud af hvem af jer, der er bedst til at holde balancen på det alternative transportmiddel.

Strandridning og morgenmotion
Søndervig Ranch arrangerer ture på hesteryg langs stranden, for jer der gerne vil have en særlig oplevelse ved Vesterhavet, og som har erfaring med heste. For de morgenfriske er der i sommermånederne morgengymnastik på stranden ud for Badevej i Søndervig – og alle er velkomne.